Visualisering Kommunikation Facilitering Kurs Om mig

Facilitering – en investering som ökar gruppens produktivitet

Med en facilitators stöd kan gruppen genomföra möten, workshops och processer på ett mer engagerat och effektivt sätt. Facilitering hjälper gruppen att fokusera, skapa bättre interaktivitet och kunskapsutbyte mellan deltagare vilket i slutändan ökar kvalitén på mötet.

När Louise Wester faciliterar hjälper hon dig att tydliggöra syfte och mål med workshopen, mötet eller processen, designar upplägget med metoder som kan ändras om omständigheterna kräver det under sammankomstens gång. Louise Wester säkerställer att alla blir hörda, håller sig till ämnet och att gruppen rör sig framåt i den takt som passar den specifika gruppen.

Gruppen fokuserar på innehållet, Louise Wester ansvarar för metodiken i processen. Man slipper fastna i oändliga diskussioner, irrelevanta detaljer, dra över tiden och ”läcka” onödig energi.

 

Vad är facilitering?

Facilitering är en kompetens som säkerställer lämpligt förhållningssätt, rätt design på workshopen, mötet eller processen så gruppen presterar optimalt.
En facilitator kan vara extra viktig när deltagare har väldigt olika bakgrund, intressen eller förmågor att arbeta tillsammans.

En facilitator har en neutral roll med kunskap som hjälper gruppen att hitta deras gemensamma mål, assisterar dem i precessdesignen och guidar dem under mötet/processen helt neutralt

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.